Pontiac Solstice Forum banner
1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
After getting numerous P0101 codes, I changed out some of the stock clamps with more heavy duty t-bolt clamps and it seemed to remedy the problem. I recently noticed some "lurching" at around 2300 RPM and thought it maybe due to poor fuel quality,but after burning through different filling sites the problem still continued. When I would push the car to higher RPM's with full boost (22-23psi) it would sometimes hesitate and go into a low boost mode. The other week, after heavy acceleration, it said service ESC and then the engine light came on again, and it would only boost to 6psi. After restarting the vehicle, the engine light remained on but the boost would still climb all the way to 22-23psi. What is causing this code to be thrown? I have the GM tune since I've owned the Solstice GXP.
Help!
Ed
 

·
Registered
Joined
·
7,827 Posts

·
Premium Member
Joined
·
852 Posts
Did you solder the connections to the sensors with the GMPP tune?
If not, that could be your problem. Most GM tunes were done by crimping the connectors.
After a while there is occasional drop outs and codes thrown.
Once the connectors are soldered, that should resolve the problem of going limp mode!

If you did, then I'm at a loss to help on this one.

Hope that helps!
________________________
'09 Pontiac Solstice GXP Coupe - (man.) Mysterious / Black - (NIICE) Vin: 000116
'09 Saturn Sky Redline - (auto.) Ltd. Ed. Hydro Blue - (COOOL) 1 of 49
 
1 - 3 of 3 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top